Foto verkleinen
Smoelenwissel
Youtube Trimmer
Annoteer
Gedachtenwolken
Foto vergroten
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de blauwe route-lijn op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Rena to Orkanger (5/26)

Dit is de vijfde route van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaat over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

In dit deel van de rondreis rijdt je onder andere langs de Glomma, de langste rivier van Noorwegen. Je ziet eindeloze bossen en prachtige dalen, zoals het Orkladal aan je voorbij trekken. In dat dal kun je in een museum zien hoe het er hier vroeger aan toe ging. Ook kom je langs het Orkla Industriemuseum waar je wat over treinen en mijnbouw te weten kunt komen. De eindbestemming is een hotel, maar aan de kampeerder is ook gedacht, er zijn een aantal campings aangegeven waar je een trekkershut kunt huren of kamperen.

Prachtig landschap, prima wegen en leuke bezienswaardigheden.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 305.5km (12📍) 4:32 🇳🇴 KML, GPX

Gerelateerde routes