Youtube Trimmer
Map Image
Foto vergroten
QR App
Fotocollage
Foto verkleinen
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de blauwe route-lijn op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Grong to Mo i Rana (7/26)

Dit is de zevende route van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaat over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

In dit deel van de rondreis rijd je nog steeds naar het noorden. Via mooie doorgaande wegen én kleinere slingerende wegen vervolg je de route richting de Lofoten en later de de Noordkaap. Vele kilometers volg je de Namsen, een rivier in het Noorden van Noorwegen. Daarnaast kom je ook in deze route weer langs een aantal prachtige meren. Verder een waterkrachtcentrale, een museum die je wat over de historie van het gebied verteld waar je doorheen rijdt en een prachtige waterval. De eindbestemming is een hotel, maar aan de kampeerder is ook gedacht, er zijn een aantal campings aangegeven waar je een trekkershut kunt huren of kamperen.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 290.1km (9📍) 4:29 🇳🇴 KML, GPX

Gerelateerde routes