QR App
Verwijder achtergrond
Foto aanpassen
Nep Chat App
Annoteer
Foto filters
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de blauwe route-lijn op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Jokkmokk to Pajala (14/26)

Dit is deel veertien van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinaviƫ met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaan over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

De route loopt van Jokkmokk naar Pajala, dat tegen de Finse grens aan ligt. De route loopt wederom door uitgestrekt gebied, waarin naaldbomen, bergberkenbomen en meren zorgen voor je uitzicht. Onderweg wel wat leuke bezienswaardigheden, zoals het HarsprƄngsfallet Utsiktsplats en de Porjus gamla kraftstation. Het uitgestrekte landschap is de reden dat je beter kunt zorgen dat je wat te eten en te drinken bij je hebt voor onderweg, aangezien de horeca-gelegenheden in dit gebied niet bepaald in ruime getalen aanwezig zijn.

De deelnemers van de Arctic Challenge kregen bij terugkomt van hun rit over de Lofoten de volgende ochtend het coƶrdinaat van hun volgende bestemming. Dat bleek zo'n 625 kilometer verderop te liggen, in de plaats GƤllivare (Zweden) bij een tankstation. De route loopt langs dit punt.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 239.4km (9šŸ“) 6:05 🇸🇪 KML, GPX

Gerelateerde routes