Nep Chat App
Annoteer
Woordwolken
Poster maker
Map Image
Foto vergroten
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de blauwe route-lijn op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Roundtour Sirkka to North Cape part 1 (15/26)

Dit is deel vijftien van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinaviƫ met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben. Je kunt dit vijftiende deel ook zien als deel 1 van een 5 delige rondreis vanuit Sirkka naar de Noordkaap.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaan over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

De route begint in Pajala, gelegen in Fins Lapland. De route loopt wederom door uitgestrekt gebied, waarin naaldbomen, bergberkenbomen en meren zorgen voor je uitzicht. Onderweg wel wat leuke bezienswaardigheden, zoals het Einari Junittila Kunst Museum, het Palsa Museum en de Gallerie Raekallio. Ook kun je even door de (wintersport)plaats Sirkka wandelen. De route eindigt in Enontekiƶ, gelegen in het noordoosten van Finland. De Noordkaap komt dichterbij! Het uitgestrekte landschap is de reden dat je beter kunt zorgen dat je wat te eten en te drinken bij je hebt voor onderweg, aangezien de horeca-gelegenheden in dit gebied niet bepaald in ruime getalen aanwezig zijn.

De deelnemers van de Arctic Challenge kregen in de plaats GƤllivare (Zweden) bij een tankstation de coƶredinaten van de volgende bestemming. Die bestemming bleek een hotel in Sirkka te zijn, waar ze drie dagen verbleven. De route loopt door Sirkka.

Mocht je besluiten om niet door te rijden naar de Noordkaap maar alleen de route van de Arctic Challenge willen volgen, dan kun je het beste stoppen in Sirkka. Het hotel waar de deelnemers geslapen hebben is aangegeven als POI. Je kunt dan de route vervolgen met deel 20.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 257.2km (12šŸ“) 7:19 🇸🇪🇫🇮 KML, GPX

Gerelateerde routes