Annoteer
Woordwolken
Map Image
Foto filters
Fotocollage
Nep Chat App
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de blauwe route-lijn op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Sirkka to Kemi (20/26)

Dit is deel twintig van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinaviƫ met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben. Zij kregen in Sirkka de coƶrdinaten door van de volgende stop: De veerboot in Turku.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaan over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er, indien mogelijk, een omleiding aangegeven.

De route begint in Sirkka. Onderweg fantastische landschappen, veel water en prachtige uitzichten waardoor de weg geweldig is aangelegd. Prettig om te rijden. Na elke bocht weer een ander fantastisch uitzicht. Mooie en interessante bezienswaardigheden zijn onder andere de musea Einari Junttila en Palsa in KittilƤ, de MolkokƶngƤs stroomversnellingen, het kantoor van de Kerstman en het prachtige natuurverschijnsel Hiidenkirnut. Horeca-gelegenheden zijn niet al te veel aanwezig, de reden dat je beter kunt zorgen dat je wat te eten en te drinken bij je hebt voor onderweg.

De route is 300 kilometer lang, er is een kortere route aangegeven, maar dat houdt wel in dat je grote delen op gravel gaat rijden. Let wel dat in deze kortere route onderweg weinig voorzieningen als tankstations of restaurants te vinden zijn. Zorg dus voor een goed gevulde tank en wat te eten en drinken voor onderweg.

In Sirkka kregen de deelnemers van de Arctic Challenge de coƶrdinaten van de volgende bestemming te horen: Turku in het zuiden van Finland. Tochtje van ruim 1000 kilometer.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 299.1km (14šŸ“) 8:07 🇫🇮 KML, GPX

Gerelateerde routes