Annoteer
Gedachtenwolken
Foto aanpassen
Nep Chat App
Foto vergroten
Smoelenwissel
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Stockholm to Askersund (24/26)

Dit is deel vierentwintig van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaan over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er, indien mogelijk, een omleiding aangegeven.

De route begint in Stockholm, waar je aangekomen bent na een lange reis op de boot vanaf Turku. Het eerste stuk is wat druk, Stockholm is nu eenmaal een grote plaats. Nadat je deze drukte verlaten hebt slinger je door het mooie Zweedse landschap richting de eindbestemming in Askersund. Onderweg fantastische landschappen, veel water, bos en prachtige uitzichten waar de weg geweldig doorheen slingert. Prettig om te rijden. Na elke bocht weer een ander fantastisch uitzicht. Mooie en interessante bezienswaardigheden zijn onder andere Tom Tits Experiments (is niet wat je denkt!), het Steenbewerkingsmuseum en Kunst op hoogte.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 268.3km (17📍) 4:40 🇸🇪 KML, GPX

Gerelateerde routes