Foto verkleinen
Nep Chat App
Phideo
QR App
Foto vergroten
Foto filters
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Puttgarden to Angelholm (1/26)

Dit is de eerste route van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinaviƫ met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaat over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

De route start bij een hotel in het noorden van Duitsland, op het eiland Fehmarn bij het plaatsje Puttgarden. Het hotel ligt in de buurt van de veerboot, zodat je op tijd kunt beginnen aan de overtocht. Via de Deense eilanden Lolland, Falster en Seeland (Deens: SjƦlland) neem je de veerboot van HelsingĆør naar Helsingborg. Een klein stukje verder noordwaarts eindigt de route bij in Ƅngelholm. De eindbestemming is een hotel, maar aan de kampeerder is ook gedacht, er zijn een aantal campings aangegeven waar je een trekkershut kunt huren of kamperen.

Voor de veerboten zijn combinatie-tickets te koop. Je boekt daarvoor alleen de eerste overtocht, het ticket voor de tweede is een week geldig. Je hoeft dus niet op de tijd te letten.

Het grootste deel van deze route gaat door het open landschap over gemakkelijk begaanbare wegen.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 285.3km (15šŸ“) 6:31 🇩🇪🇩🇰🇸🇪 KML, GPX

Gerelateerde routes