Foto filters
Online Kleuren
QR App
Nep Chat App
Fotocollage
Foto verkleinen
Meer
Je bent niet ingelogd.  

Veel gestelde vragen

Hoe zit 't nu met die credits?
MapRoute maakt gebruik van Google Maps: 's werelds meest bekende kaart- en navigatie platform. Het maken van routes in Google Maps is erg gebruiksvriendelijk en daarom laagdrempelig. Google maakt het bijvoorbeeld onmogelijk om routes te plannen die over afgesloten wegen lopen.
Je maakt routes in Google Maps en je rijdt deze routes ook met Google Maps (op je telefoon): de kans op verschillen is minimaal.
Helaas is de Google dienst waarmee je routes kunt maken (de “Directions API”) niet gratis.
Elke routeberekening die een MapRoute gebruiker maakt kost ons een klein bedrag (een credit) aan Google. Dat bedrag berekenen we door aan jou, onze gebruiker.
Google werkt met routes tot 25 waypoints. Met MapRoute kun je routes aanmaken tot 150 waypoints. Een route berekenen die 60 waypoints bevat kost 3 credits: 1 credit voor de eerste 25 waypoints, 1 credit voor de tweede 25 waypoints, 1 credit voor de laatste 10 waypoints.
Als je vervolgens een waypoint verplaatst, kost dat 1 credit: de betreffende etappe (bestaande uit max. 25 waypoints) moet opnieuw worden berekend.
Als je in de eerste van deze drie etappes een waypoint verwijdert of toevoegt, kost dat 3 credits: alle etappes moeten opnieuw worden berekend.
Als je in de tweede van deze drie etappes een waypoint verwijdert of toevoegt, kost dat 2 credits: de laatste twee etappes moeten opnieuw worden berekend.
Als je in de laatste van deze drie etappes een waypoint verwijdert of toevoegt, kost dat 1 credit: alleen de laatste etappe moet opnieuw worden berekend.
We cachen de etappes waar dat mogelijk is, een Undo kost geen credits.
Waarom kost het openen van een route in de editor meteen al credits?
Omdat Google de route live berekent aan de hand van de waypoints op de route. Er kunnen omleidingen of afzettingen zijn, waardoor de route vandaag anders loopt dan gisteren.
Hoe maak ik het beste een route? Waar moet ik op letten?
Tijdens het rijden van een MapRoute route moet je na elk waypoint dat je bereikt hebt bevestigen dat je wilt doorrijden naar het volgende waypoint (dit is een eigenschap van de Google Maps app, daar heeft MapRoute geen invloed op). Daarom: gebruik bij het samenstellen van een route zo weinig mogelijk waypoints. Een route met weinig waypoints kost ook minder credits.
Let daarnaast op de route-opties (te vinden in het Route menu). De optie Snelwegen vermijden is standaard ingeschakeld, terwijl Veerboten vermijden is uitgeschakeld. Als je (een deel van) je route over snelwegen wilt rijden, schakel dan de optie Snelwegen vermijden uit.
Hoe kan ik een pauze/stop in een route invoegen?

Bij het bereiken van een waypoint vervolgt de route gewoonlijk naar het volgende waypoint. Als je op een bepaald punt in de route wilt stoppen of pauzeren (bijvoorbeeld bij een uitkijkplek of een restaurant), plaats dan een waypoint op de betreffende positie en markeer die plek als pauze/stopplek:

 • Klik op de waypoint marker en dan op het P icoontje.
  Markeer waypoint als pauze
 • Er verschijnt een invoerveld waar je de stop/pauze locatie kunt beschrijven.
  Markeer waypoint als pauze
 • Kies het pictogram dat het beste past bij je pauze/stop (restaurant, tankstation, uitkijkpunt enz.)
 • Klik op om de stop te verwijderen, het wordt weer een "normaal" waypoint.

Je kunt ook stops markeren in de waypointlijst.

Waarom lukt het soms niet om een route over/langs een specifieke weg te plannen?
Wegafsluiting Soms blijkt het onmogelijk de route over een bepaalde weg te laten lopen. In dit voorbeeld lukt het niet om de weg tussen punt 7 en 8 te gebruiken. De oorzaak is dat de weg op het moment dat de route bewerkt wordt is geblokkeerd.
Voor dit voorbeeld geldt dat Google de route via de weg aan de zuidkant van het schiereiland omleidt. Waypoints 7 en 8 worden dus beide aangedaan.
Het is zeer waarschijnlijk dat het een week of maand later wel lukt om de route over de betreffende weg te laten lopen.
Als de route uit dit voorbeeld op een later moment (als de blokkade is opgeheven) wordt geopend in de route editor, zal deze gewoon over de weg tussen punt 7 en 8 lopen.
Hoe werkt dat, navigeren van een MapRoute route op m'n telefoon?
Daar hebben we een handige handleiding voor gemaakt.
Alvast een paar tips:
 • Zorg ervoor dat je de Google Maps app op je toestel hebt geïnstalleerd.
 • Download bij voorkeur het routegebied als een offline kaart. Zie hoe.
 • Vanwege beperkingen van de Google Maps app moeten we de route opsplitsen in etappes van max. 24 waypoints elk.