Toony Tool
Foto aanpassen
Foto verkleinen
Foto vergroten
Phideo
Gedachtenwolken
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de waypoints op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Bratislava to Banska Stiavnica via Little Carpathians and Stiavnica (1/9)

Welkom in Slowakije! Vandaag is de eerste in een reeks van 9 routes door dit schitterende land. Voor velen nog onbekend als motorland, maar hopelijk ervaar je met deze collectie dat Slowakije, door haar diversiteit aan landschap, cultuur, wegen en bevolking, absoluut de moeite waard is om rond te reizen.

Deze diversiteit ondervind je vandaag al tijdens het rijden van de eerste route. Al vrij snel na vertrek uit Devín rij je door de "Kleine Karpaten” waarna je een groot deel van de route door Park Ponitrie rijdt. Als afsluiter van de route betreed je het Štiavnica gebergte, om te overnachten tussen deze magnifieke bergen.

Ook cultuur kan eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Slowakije. Je vindt hier de meeste kastelen en burchten ter wereld. Ook dat ondervind je vandaag lijfelijk. Soms dicht langs de route, soms iets verder weg, vind je 6 kastelen op je pad. Namen zoals Kasteel Červený kameň, kasteel Smolenický, kasteel Čachtický, kasteel Topoľčianky en kasteel Nový verleiden je om ze allemaal te willen bezoeken. Maar pas op: bij een van deze kastelen zul je al je aandacht erbij moeten houden!

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Leonor Orban / AH
Rijden 319.1km (20📍) 10:26 🇸🇰 KML, GPX

Gerelateerde routes