QR App
Youtube Trimmer
Verwijder achtergrond
Toony Tool
Annoteer
Chartle
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Snelheid
Voortgang 0%
Richting
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Silk Road: Amsterdam - Winterberg (1/19)

De (klassieke) zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië, waarlangs gedurende vele eeuwen handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant.

Eeuwenlang, van de klassieke oudheid tot de late middeleeuwen, was de zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west. Langs de routes waren mensen in staat handelsgoederen te vervoeren, in het bijzonder luxe goederen zoals zijde, satijn, muskus, robijnen, diamanten, parels en porselein, maar ook papier, rabarber, vruchten zoals perziken en sinaasappels, paarden, kamelen, olifanten en buskruit. Niet alleen goederen werden zo overgebracht, maar ook opvattingen, ideeën, ziektes en culturen.

Hoewel de term zijderoute suggereert dat het om één route ging, hebben er in de loop der eeuwen verschillende routes bestaan. Ook waren er vaak op eenzelfde moment verschillende routes tegelijk in gebruik. De term wekt de indruk dat het een lange reis betreft, maar in feite waren er maar weinig reizigers die de hele route van begin tot eind aflegden. En vanwege het transport van andere producten hebben bepaalde delen van de route ook andere namen, zoals de Wierookroute en de Theeroute.

De zijderoute kan goed met de motor gereden worden en er zijn diverse reis- en adventure organisaties die deze lange reis aanbieden in hun pakket. Het is raadzaam deze reis met een (georganiseerde) groep te rijden zodat je elkaar onderweg kan helpen. De route bestaat uit 75 afzonderlijke routes die elk in een dag gereden kunnen worden. Er zijn meerdere mooie steden in de reis opgenomen waar je een of twee extra dagen kunt inplannen om de stad te verkennen, uit te rusten maar ook om noodzakelijk onderhoud aan de motor in te plannen.

De wegen zijn een mix van snelwegen, goede provinciale en lokale wegen, maar ook veel onverharde wegen, dus een all-road/adventure bike is wel een must om deze routes te rijden. Het startpunt is Amsterdam maar dat is natuurlijk voor iedereen aan te passen. Het eindpunt van de route is in Tokio China.

Dit is de eerste route van een verzameling routes die gebaseerd zijn op de zijderoute en ons langs de steden van de zijderoute voeren.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
René Plücken / AH
Rijden 0km (21📍) 0:00 🇳🇱🇩🇪 GPX, KML

Gerelateerde routes