QR App
Smoelenwissel
Map Image
Nep Chat App
Poster maker
Foto verkleinen
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de waypoints op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Rondrit Shkoder via Theth Nationaal Park

Albaniƫ wordt vaak omschreven als de ruwe diamant van Europa. Weinig mensen (zeker uit West-Europa) kennen Albaniƫ nog niet als een toeristisch walhalla. Het heeft een fascinerende geschiedenis, overweldigende natuur en heerlijk mediterrane keuken. Superlatieven komen tekort.

Idem voor het motorrijden. In dit land kun je genieten van heerlijk kronkelende wegen langs de Adriatische kust tot oneindig avontuurlijke onverharde wegen in de Albaanse Alpen.

Deze route laat je de avontuurlijke kant van het land zien. De rondrit gaat door het Theth Nationaal Park en is daarmee mooi en pittig tegelijkertijd: een groot deel van de route is onverhard, maar leid je daardoor diep het Nationale Park in. Je krijgt een waar spektakelstuk. Het park is een mooi stuk ongerepte natuur. Rivieren snijden door hoge bergen en storten via watervallen de diepte in. De weg manoeuvreert zich tussen al dit natuurgeweld doorā€¦ en soms ook niet, waardoor je door een (kleine) stroom moet rijden.

Hou er rekening mee dat zonder ervaring met het rijden op onverharde wegen deze route wellicht te avontuurlijk kan worden. Rij de route als je zelfverzekerd bent over je offroad-vaardigheden op de motor.

Tegelijkertijd leer je ook de gastvrijheid van de Albaniƫrs kennen. Onderweg kom je slechts een paar kleine gehuchtjes tegen, waar je altijd even vriendelijk begroet zult worden. Het dorp Theth is toeristischer: het is een populaire plek voor natuurgenieters en wandelaars. Wellicht ook de moeite waard om te overnachten en de absolute stilte en donkerte te ervaren?

De natuur laat zich van haar mooiste en ruigste kant zien hier. Voor liefhebbers van onverharde wegen is deze route een absolute topper. Onderweg kom je schitterende natuurlijke bezienswaardigheden tegen.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Leonor Orban / AH
Rijden 150.8km (16šŸ“) 6:47 🇦🇱 KML, GPX