Verwijder achtergrond
Foto aanpassen
Map Image
QR App
Foto verkleinen
Youtube Trimmer
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Snelheid
Voortgang 0%
Richting
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Roadtrip Iceland: Blonduos - Reykholar (8/12)

Dit is dag 8 van een 12 daagse Road Trip op IJsland.

Rijden in IJsland is een geweldige ervaring, of je nu per auto of per motor reist.

Deze routes zijn gemaakt op basis van informatie over IJsland die je kunt vinden op het Internet, met name van de Guide to Iceland, waar je en schat van informatie kan vinden om je goed voor te bereiden op je reis. Het materiaal op deze site is met zeer veel zorg samengesteld.

Je rijdt door landschappen die afwisselend en prachtig zijn, je ziet gletsjertongen, vulkanische bergen, geothermische gebieden met actieve geisers, lavavelden, kraters, bossen, watervallen en ongelooflijk ruige stukken kust. De routes in het noorden maken deel uit van de 'Arctic Coast Way'.

De hoofdwegen zijn van goede kwaliteit maar je rijdt ook veel over gravel wegen, dus niet geschikt voor wegmotoren. Sommige van deze wegen worden nog wel eens afgesloten vanwege het weer. Het is dus belangrijk dat je elke dag voordat je vertrekt de weersvoorspellingen en de situatie van de wegen controleert, deze informatie is te vinden op de website van “Icelandic Meteorological Office” en voor de wegen op de website van “The Icelandic Road and Coastal Administration”.

Vanwege het IJslandse klimaat kan deze reis alleen in de zomer worden gemaakt.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
René Plücken / AH
Rijden 326.9km (9📍) 4:30 🇮🇸 GPX, KML

Gerelateerde routes