Fotocollage
Foto verkleinen
Foto filters
Smoelenwissel
Toony Tool
Foto vergroten
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Snelheid
Voortgang 0%
Richting
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Arctic Coast Way: Grettislaug Siglufjordur (3/6)

IJsland is een parel op de aarde met tal van natuurlijke schoonheden. In 2019 werd de Arctic Coast Way geopend om reizigers te laten genieten van de ongerepte natuur. De Arctic Coast Way is een geweldige kans om wilde dieren te zien, in geothermische poelen te duiken en deel te nemen aan avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, varen en paardrijden, omringd door uitzicht op zee en de bergen.

De Arctic Coast Way start in Hvammstangi in het Noordwesten en eindigt in Bakkafjörður in het Noordoosten. Deze ongeveer 900 kilometer lange “Off the Beaten track” route gaat door het ruige Noord-IJsland en volgt de mooie Fjordenkust.

Het rijden op de Arctic Coast Way is anders dan je misschien gewend bent. Het is een echte buiten de gebaande paden route die u door prachtige afgelegen landschappen leidt. Dit betekent dat je de beschaving achter je laat in de geest van avontuur en verkenning.

We rijden grote delen over onverharde wegen (ongeveer 1/3 deel), soms met grote gaten, dus deze route is alleen geschikt voor Adventure c.q. Off Road motorfietsen of voor auto’s met 4x4 aandrijving. Rij rustig om te genieten van de magische omgeving maar vanwege de schapen en vogels die op de weg kunnen lopen.

De route loopt in de buurt van de poolcirkel en onderweg zijn er veel stops gepland om de vele hoogtepunten van IJsland te bezoeken. Een aantal voorbeelden zijn de vele watervallen, gletsjers, vissersplaatsjes en fjorden. In sommige gevallen moet je daarvoor wel een wandeling (hike) maken, deze kunnen invloed hebben op de planning van de ritten, dus hou daar rekening mee. Vanwege de lagere snelheid op de onverharde wegen en de bezienswaardigheden onderweg zijn de routes kort gehouden.

Geniet onderweg van de vrijheid, maar respecteer de natuur en houd er rekening mee dat wildkamperen verboden is, je mag alleen kamperen op campings of met toestemming van de eigenaar op zijn privéterrein. Alle dorpen langs de route hebben kampeermogelijkheden. Alle campings hebben vuilnisbakken en sanitaire voorzieningen. Ga niet off-road rijden, maar blijf op de aangeduide wegen. Off-road rijden is verboden, waar hoge boetes op staan.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
René Plücken / AH
Rijden 114km (10📍) 1:42 🇮🇸 GPX, KML

Gerelateerde routes