Chartle
Poster maker
Gedachtenwolken
Online Kleuren
Youtube Trimmer
QR App
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de waypoints op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Kempisch grensgebied en de Moeren

Deze motortocht begint en eindigt in de belgische plaats Merksplas, 8 km west van Turnhout.

De tocht voert hoofdzakelijk over rustige, landelijke wegen met veel groen ,en stille, rustige dorpjes. Vanuit Merksplas gaat de route richting Zondereigen, dat een belgische enclave is op nederlands grondgebied en behoort tot de bekende nederlands/belgische gemeente Baarle Nassau-Baarle Hertog. Die gemeente is het volgende doel en aangezien zij uit 22 enclaves bestaat, rij je hier continue van het ene land naar het andere.

Daarna trekken we verder via Poppel en Landgoed "de Utrecht" naar Hoge Mierde, Hulsel en Netersel, typische kempische dorpen met een agrarische historie. Via Westelbeers en Middelbeers gaan we naar Diessen, Biest-Houtakker en Moergestel. Tilburg ontwijken we door oostelijk daarvan via Berkel-Enschot en Udenhout af te buigen naar Loon op Zand. Hier vlakbij op een paar km afstand ligt "de Efteling" De tocht gaat echter in westelijke richting naar de De Moer , Vaart, Waspik en 's-Gravenmoer. Deze plaatsen barsten nog van de historische huizen en boerderijen uit een tijd dat het moerasgebied(moer) hier ontgonnen werd d.m.v. turfwinning. Deze dorpen vormen historisch een sterke protestante enclave binnen een overwegend katholieke streek.

Langs de oostrand van Oosterhout rijden we via de "boswachterij Dorst" naar het dorpje Dorst (what's in a name). De weg provinciale weg Tilburg-Breda overstekend vervolgen we de route om via Molenschot naar het voormalige militaire complex Princenbosch te rijden. Via de dorpen Chaam en Ulicoten en Castelre rijden we naar Wortel. Deze belgische plaats is samen met Merksplas bekend om zijn "Kolonie" waar bedelaars en landlopers in vroegere tijden werden "opgeborgen". Tegenwoordig is Merksplas een strafinrichting. Na 1 km zijn we weer terug bij het vertrekpunt in Merksplas.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
AH Rijden 165.4km (36๐Ÿ“) 3:53 🇧🇪🇳🇱 KML, GPX