Foto aanpassen
Annoteer
Poster maker
Online Kleuren
Youtube Trimmer
Verwijder achtergrond
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Snelheid
Voortgang 0%
Richting
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Rondje Hoeksche Waard

Dat er veel natuurschoon is, net onder de rook van Rotterdam, ziet men pas bij het rijden van deze route door de Hoeksche Waard. De Hoeksche Waard is een nationaal landschap tussen het Haringvliet, Hollands Diep, Dordtse Kil, Oude Maas en het Spui. Een echt eiland dus, met langs de rivieren vele slikken, grienden, uitgestrekte watervlakten en gorzen.

Voor de racers onder ons: echt heel snel deze route overslaan!!! Deze route is gemaakt voor de tourrijders onder ons, om te genieten van het mooie landschap, uitgestrekte vergezichten en mogelijkheden om lekker een terras te pakken, heerlijk te lunchen, dineren of de benen te strekken in natuurgebieden. Verbaas je over de aanwezigheid van vele diersoorten in de vrije natuur. Daarnaast rijden we op deze route op een paar smalle wegen, die ook favoriet zijn van fietsers en wandelaars, dus onderling respect is hier zeker op zijn plaats. Overigens geldt in de Hoeksche Waard zeker de stelregel, wanneer u hier over de wegen flitst, flitst de politie graag terug en dat op aardig wat plekken, dus houdt u aan de toegestane snelheid, veelal 60 en 80 kilometer. Hoeksche Waarders hebben overigens, en terrecht, een bloedhekel aan alles wat haast heeft en met name respectloos bestuurde gemotoriseerde voertuigen. Even dacht ik dat het misschien te langzaam zou worden allemaal, maar eenmaal met een groep van tien motorrijders (jong en oud) de route gereden, kwamen we unaniem tot de conclusie dat het een schitterende tocht was, merkten we weinig van langzaam rijden, het heerlijk touren was en door ons aan de toegestane of op dat moment veiligste snelheid te houden, wekte we zelfs veel enthousiasme en positieve reacties op van de lokale bevolking.

Van daar uit rijden we via Goudswaard met schitterende landschappen en vergezichten naar Nieuwendijk, waar je voor het eerst de motorlaarzen in de koffer kan doen om de wandelschoenen aan te trekken en het pontje van natuurmonumenten te nemen naar Tiengemeten; een eilandje in het Haringvliet dat is teruggegeven aan de natuur. Van Nieuwendijk rijden we via allerlei dorpjes, vanuit Zuid Beijerland langs het Zuid Beijerlandse bos (Jan van der Lindenpad), waar het ook heerlijk wandelen is, langs de Binnenmaas en zo naar Numansdorp. Hier hebben wij heerlijk gelunched op het terras van restaurant het Schippershuis, tegenover de haven. Vanaf deze plek weer de polder in richting Strijensas. Net rechts voorbij het oude ophaalbruggetje, bij het haventje, ook hier een heerlijk (hoog) terras met uitzicht over de haven en het haringvliet. Of even nog een twintig kilometer doorrijden en heerlijk het terras pakken op het recreatie gebied Binnenmaas bij restaurant Binnenmaas met een fantastisch uitzicht op de Binnenmaas.

Hier wel even voorbij de ingang van het recreatiegebied rijden en een honderd meter verder het fietspad nemen. Je komt nl. niet langs de slagbomen en betalen voor het neerzetten van je motor is uiteraard onzin. Grove fout van de beheerder. Hou op het hele kleine stukje fietspad uiteraard wel ernstig rekening met wandelaars en fietsers, want die gaan hier ten alle tijden voor!!

Vanaf deze plek weer de polder door via Mijnsheerenland, met schitterende landhuizen en vervolgens via allerlei kleine dorpjes weer richting het centrum van Oud Beijerland.

Hier bevinden zich in het centrum en langs de haven, talloze café’s en restaurants, voor elk wat wils. Zelfs voor de ’jongeren’ zijn op het Vierwiekenplein leuke café’s te vinden, die een bezoek zeker waard zijn.

De route is ca 130 km lang en achter elkaar doorrijden duurt al snel drie uur. Wij hebben er, met de heerlijke tussenstops, zo’n vijf a zes uur over gedaan.

Fototoestel meenemen is een must. Mooi (en vooral droog) weer is prettig, omdat je door een landbouwgebied rijdt en bij nat wegdek kan dit soms wel eens modder en dus gladheid opleveren.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
AH Rijden 118.7km (36📍) 2:42 🇳🇱 GPX, KML