Toony Tool
Foto vergroten
QR App
Mind Map Editor
Verwijder achtergrond
Map Image
Meer
Klik op de waypoints op de kaart voor Google Streetview foto's.

TCH Riviere du Loup to Grand Falls (24/33)

De Trans Canada Highway, ook wel TCH of Highway 1, is een van de langste snelwegen ter wereld en loopt van Victoria op Vancouver Island in het westen tot aan St. John’s op Newfoundland in het oosten.

Dit is deel 24 dat van Rivière du loup naar Grand Falls loopt.

De Trans Canada Highway gaat door alle zuidelijke provincies van het land. De route kan op verschillende manieren gereden worden. Er zijn namelijk in diverse alternatieve routes die ook tot de TCH behoren. De totale afstand is rond de 8.000 km. We rijden niet alleen de TCH, maar zullen zo veel mogelijk de landelijke wegen nemen, want alleen highway rijden is te saai en Canada kent veel mooie wegen door haar prachtige landschap.

Je rijdt door alle provincies en door zeer afwisselende en schilderachtige landschappen, van de Rockies in het Westen, de Centrale Prairies tot de oostelijke Maritimes en het noordelijke bos.

Het rij-seizoen is in het algemeen van april tot oktober met langere seizoenen aan de westkust en het zuiden van Ontario.

Zorg voor goede all season kleding of neem regenkleding mee, afhankelijk van de provincie en het seizoen kan het weer zo maar omslaan en kun je verrast worden door een regen- of zelfs een sneeuw- of hagelbui, wees dus voorbereid.

In Canada gebruikt men het metrische stelsel dus snelheden worden aangegeven in Km/u. In heel Canada geldt een helmplicht (DOT goedgekeurd).

In heel Canada zul je veel wilde dieren zien. je vergelijkbare dieren van provincie tot provincie, zoals herten, buffalo’s, elanden, kariboes , wolven, poema’s, beren, berggeiten, schapen, lynx’, coyotes, vossen, wasberen, dassen, verschillende soorten knaagdieren en allerlei vogels. Ook al is het zeer verleidelijk om te stoppen voor een foto, doe het niet, het kan zeer gevaarlijk zijn.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
René Plücken / AH
Rijden 248.7km (12📍) 3:16 🇨🇦🇺🇸 KML, GPX
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Gerelateerde routes