Foto filters
Fotocollage
Foto verkleinen
Foto aanpassen
Poster maker
Smoelenwissel
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de waypoints op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Roundtour Sirkka to North Cape part 2 (16/26)

Dit is deel zestien van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinaviƫ met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben. Je kunt dit zestiende deel ook zien als deel 2 van een 5 delige rondreis vanuit Sirkka naar de Noordkaap.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaan over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er, indien mogelijk, een omleiding aangegeven.

De route begint in Enontekiƶ, gelegen in Fins Lapland. De route loopt wederom door uitgestrekt gebied, waarin naaldbomen, bergberkenbomen en meren zorgen voor je uitzicht. Onderweg wel wat leuke bezienswaardigheden, waaronder een paar leuke watervallen. Al snel steek je de Noorse grens over, het grootste deel van de route loopt dan ook over Noors grondgebied. De route eindigt in Skaidi, daar vandaan is het nog 150 kilometer naar de Noordkaap. De Noordkaap komt dus steeds dichterbij! Het uitgestrekte landschap is de reden dat je beter kunt zorgen dat je wat te eten en te drinken bij je hebt voor onderweg, aangezien de horecagelegenheden in dit gebied niet bepaald in ruime getale aanwezig zijn.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 300km (12šŸ“) 7:48 🇫🇮🇳🇴 KML, GPX

Gerelateerde routes