Foto verkleinen
Map Image
Nep Chat App
Foto filters
Gedachtenwolken
Smoelenwissel
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Snelheid
Voortgang 0%
Richting
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Roundtour Sirkka to North Cape part 5 (19/26)

Dit is deel negentien van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben. Je kunt dit deel ook zien als het laatste deel van een 5 delige rondreis vanuit Sirkka naar de Noordkaap.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaan over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er, indien mogelijk, een omleiding aangegeven.

De route begint in Kaamanen. Onderweg fantastische landschappen, veel, heel veel water en prachtige uitzichten waardoor de weg geweldig is aangelegd. Prettig om te rijden. Na elke bocht weer een ander fantastisch uitzicht. Mooie en interessante bezienswaardigheden zijn onder andere het Sámi museum Siida, Bears Nest Stone en het Tankavaara Gold Museum. Horeca-gelegenheden zijn niet al te veel aanwezig, de reden dat je beter kunt zorgen dat je wat te eten en te drinken bij je hebt voor onderweg.

De route is 330 kilometer lang, er is een kortere route aangegeven, maar dat houdt wel in dat je ruim 50 kilometer of gravel gaat rijden. Let wel dat in deze kortere route onderweg weinig voorzieningen als tankstations of restaurants te vinden zijn. Zorg dus voor een goed gevulde tank en wat te eten en drinken voor onderweg.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 332km (9📍) 4:09 🇫🇮 GPX, KML

Gerelateerde routes