Fotocollage
Foto filters
Foto vergroten
Youtube Trimmer
Annoteer
Phideo
Meer
Je bent niet ingelogd.  
Klik op de blauwe route-lijn op de kaart voor Google Streetview foto's.
Route bibliotheek  Bewerk route
Credits vereist

Route bibliotheek
 Bewerk route
Credits vereist

Insluiten

Arjeplog to Jokkmokk (13/26)

Dit is deel dertien van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinaviƫ met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaan over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

De route loopt van Arjeplog naar Jokkmokk, een plaatsje dat net binnen de Noordpoolcirkel ligt. De route loopt door uitgestrekt gebied, waarin naaldbomen, bergberkenbomen en meren zorgen voor je uitzicht. Datzelfde uitgestrekte landschap is de reden dat je beter kunt zorgen dat je wat te eten en te drinken bij je hebt voor onderweg.

De deelnemers van de Arctic Challenge kregen bij terugkomt van hun rit over de Lofoten de volgende ochtend het coƶrdinaat van hun volgende bestemming. Dat bleek zo'n 625 kilometer verderop te liggen, in de plaats GƤllivare (Zweden) bij een tankstation.

Auteur Reiswijze Afstand Duur Landen Download
Arno van Lochem / AH
Rijden 243.8km (9šŸ“) 2:59 🇸🇪 KML, GPX

Gerelateerde routes